100 millioner fra Energistyrelsen til hurtigere internet

Energistyrelsens Bredbåndspulje 2020 er åben for ansøgning om tilskud.

==> Gå til afsnittet om Bredbåndspuljen 2020.

Vælg fibernet fra SEF Fiber

Med fibernet fra SEF Fiber får du lynhurtigt internet. Fibernettet er lagt ud, så 25.000 af vores kunder har mulighed for at få en bredbåndsløsning, der sikrer en stabil og driftssikker forbindelse. Det betyder, at hele familien kan streame, spille og høre musik uden at internettet svigter. Samtidig får du naturligvis den hastighed, du betaler for.

For at få internet og TV gennem fibernet skal du først kontakte Stofa på telefon 88 30 30 30. De vil hjælpe dig med at vælge den rigtig løsning for dig og din familie. Ved du allerede, hvad du vil have, kan du lave din bestilling på Stofas hjemmeside. Herefter bliver du kontaktet af FiberLAN, som er en del af SEF.

Samarbejdet med Stofa

Vi har tusindvis af kunder på vores fibernet. Det er det samme fibernet og det samme udstyr, som da SEF selv stod for at levere tjenester på fibernettet. Det er også de samme lokalkendte teknikere fra FiberLAN, du får besøg af. Kvaliteten er derfor den samme, som da SEF selv leverede tjenesterne.

 

Men det er Stofa, du skal kontakte, hvis du vil have internet og TV gennem vores fibernet. Det er dem, der leverer indholdet og SEF, der sikrer fibernet til borgere og virksomheder på Sydfyn.

 

Stofa kan kontaktes på telefon 88 30 30 30. Besøg deres hjemmeside for at se, om du kan få internet og TV på din adresse:

 

Skal min indkørsel graves op?

Nej, det er ofte muligt at skyde fiber ind og undgå gravearbejde. For at vurdere det, får du besøg af FiberLAN.

FiberLAN er en del af SEF. Det betyder, at dem du har kontakten med er lokale folk. Under FiberLANs besøg finder I ud af, hvor fiberboksen skal sidde og om der skal graves eller ej.

Er det nødvendigt at grave, får du som udgangspunkt den første ledige tid. Entreprenøren kontakter dig inden de begynder at grave, hvis du ønsker det, og reetablerer og rydder selvfølgelig op efter sig selv.

Når der er ført fibernet til dit hus, kommer der en tekniker fra FiberLAN og sætter fiberboksen op og sørger for, at den fungerer som den skal.

Er det gratis at få lagt fibernet ind?

Ja. Med udgangspunkt i nærmeste hushjørne inden for grænsen op til 30 meters gratis tilslutning koster det ikke dig ikke noget at få lagt fibernet ind og få sat fiberboksen op.

Jeg har allerede en fiberboks

Perfekt! Så er det bare at kontakte Stofa på 88 30 30 30 og bestille internet og TV. Du kan også besøge Stofas hjemmeside og lave din bestilling.

I enkelte tilfælde kan din fiberboks sidde udenfor. Hvis den i sin tid er sat op uden for huset, vil det med stor sandsynlighed ikke betyde noget for din levering af internet og TV til din adresse.

Tjek her for at se, om du kan få internet gennem fibernet eller kontakt Stofa på telefon 88 30 30 30, hvor de også kan hjælpe dig med at undersøge det.

 

Få fibernet til dit lokalområde gennem Bredbåndspuljen

Bredbåndspuljen 2020 er startet op. Hvis din adresse er valgt ud af Energistyrelsen, betyder det, at du kan søge om støtte til et lokalt bredbåndsprojekt.

Bredbåndspuljen yder støtte til lokale bredbåndsprojekter i områder med dårlig dækning. For at kunne søge om tilskud skal I slå jer sammen i lokalområdet. Det er ikke muligt at søge som enkeltperson.

==> Se om din adresse er blandt de udvalgte.

Sidste chance?

Der er ca. 100 millioner kr. i årets bredbåndspulje – og det er måske sidste chance for at få statstilskud. På nuværende tidpsunkt er der endnu ikke taget en politisk besluting om at fortsætte, så det vides ikke, om der kommer en ny bredbåndspulje på et senere tidspunkt.

Stor tilslutning til infomøder – EKSTRA infomøde den 20. august

På grund af den store interesse for at høre om mulighederne for at få bedre og mere stabilt bredbånd er infomødet den 17. august lukket for tilmeldinger.

Vi har derfor valgt at afholde et ekstra infomøde den 20. august. Her vil du kunne høre mere om muligheden for at få tilskud fra Energistyrelsens Bredbåndspulje. Der vil være let forplejning til infomødet, som afholdes fra kl. 17-19.

==> Tilmelding til infomødet den 20. august.

Har du spørgsmål, er du stadig meget velkommen til at tage kontakt til:

Michael Nielsen fra Stofa: micn@stofa.dk – 51 35 55 55
Morten Buch fra SEF: mbu@sef.dk – 61 20 51 32

Frister 2020

25. august: Indsigelse hvis du mener, at Energistyrelsen har fejlregistreret din adresse.
21. september: Annoncering af bredbåndsprojekt. Gør det gerne før af hensyn til at kunne nå at indgå aftale og ansøge.
26. oktober: Indsendelse af ansøgning om tilskud fra Bredbåndspuljen 2020.

Links til Energistyrelsen
==> Se hvem der kan søge om tilskud.
==> Læs om hvordan du søger tilskud.

Fibernet

Fibernet bliver leveret gennem lysledere, der er gravet ned i jorden. Det er et stort arbejde, hvorfor det endnu ikke er alle dele af Danmark, der har det. Har du og dit lokalområde på Sydfyn endnu ikke adgang til lynhurtigt fibernet, er der heldigvis hjælp at hente. Siden 2016 har Energistyrelsen hjulpet mindre og tyndt befolkede områder med dårlig internetforbindelse gennem den såkaldte Bredbåndspulje. Opfylder et lokalområde en række kriterier, har området mulighed for at opnå støtte gennem Bredbåndspuljen til etablering af fibernet, hvilket kommer alle til gode.

Hos SEF Fiber tror vi på, at alle bør have lige adgang til lynhurtigt internet. Siden 2006 har vi lagt fibernet i fortovet forbi 25.000 husstande i det sydfynske. Det betyder, at vi på Sydfyn i dag har et af de områder i Danmark, hvor flest mulige borgere og virksomheder kan få fibernet. På den måde er vi med til at sikre fibernet til borgere såvel som virksomheder på hele Sydfyn, hvilket også er med til gøre Sydfyn et attraktivt sted at bo starte virksomhed.