Før sommerferien annoncerede Sydfyns Elforsyning, at man ville slå dørene op til to seancer af to timers varighed om Digital Post. Arrangementet fandt sted i går den 19. august.

- Interessen har været enorm – så stor, at vi rent faktisk har haft folk på venteliste, fortæller Claus Holm Andersen – Kunde- og Markedschef hos SEF.

At langt over 200 mennesker valgte at tilmelde sig arrangementet, vidner om, at Digital Post ikke er helt så ligetil for mange. Derfor havde SEF allieret sig med en række partnere, som bidrog med viden og ’hands-on-hjælp’ til alle, der havde spørgsmål.

- Der blev stillet stribevis af spørgsmål – om alt fra valg af computer, om forskellige internet-løsninger og selvfølgelig også om, hvad Digital Post i det hele taget er for en størrelse. Og det er mit indtryk at gæsterne fik nogle super konkrete svar, de kunne bruge til noget, fortæller Claus Holm Andersen.

En af deltagerne Minna Dybro havde glædet sig rigtig meget. Hun har tidligere arbejdet en del med IT, udtaler hun til Salgskonsulent Morten Hansen, SEF. Hun supplerer med at sige, at det er en fornøjelse at SEF på den måde viser nærhed og kvalitet – og tager hånd om den slags aktuelle udfordringer.

Vær klar til post fra det offentlige
Den 1. november skal alle over 15 år som udgangspunkt være parate til at modtage Digital Post. Den Digitale Post er en elektronisk udgave af de breve, man som borger i dag modtager i den fysiske postkasse fra fx kommunen, sygehuset eller SKAT.

- Men det kan også være patientindkaldelser, besked om plads til ens barn i en daginstitution, synsindkaldelse eller personlige skattesager – så uanset om det er let eller svært, så er det vigtigt, at man har adgang til og kan finde ud af at benytte Digital Post, forklarer Claus Holm Andersen.

SEF havde inviteret til to seancer om Digital Post - fra kl. 15.00-17.00 og igen fra kl. 18.00-20.00, og både SEFs aula og auditorium var taget i brug for at skabe gode rammer for de mange fremmødte.

De var med til arrangementet om Digital Post:

  • Svendborg Kommune fortalte om digital post fra det offentlige.
  • Lær-IT-nu hjalp alle, der var lidt nervøse for at anvende en computer.
  • LetNet viste flere brugervenlige pc-løsninger og var klar med vejledning i ’øjenhøjde’.
  • Fotoforretningen Click viste deres DUKA-pc’er, som er udviklet specielt til begyndere, der aldrig har arbejdet med pc’er og computere i det hele taget.

For yderligere information:
Kunde- og Markedschef – Claus Holm Andersen
Mobil – 2164 7426