​​​​​​Aftalen om SEFs køb af samtlige aktier i FiberLAN blev underskrevet torsdag den 22. juni.

- SEF har en klar vækststrategi. Dette opkøb viste sig i forløbet at være en mulighed, vi skulle forfølge, og vi glæder os over, at det lykkedes at komme i mål med en aftale med FiberLAN, som er en veldrevet virksomhed med dygtige medarbejdere og stort knowhow, siger Søren Bøving-Andersen, der er bestyrelsesformand i SEF A/S.

Opkøb med potentiale

Begge virksomheder er stærke på hvert deres felt, og med FiberLAN som en del af SEF-koncernen bliver det muligt at komplementere hinanden.

- Med opkøbet får vi adgang til helt nye specialistkompetencer og flere nye kundesegmenter. I FiberLAN har ledelsen et ønske om at ekspandere til resten af landet, men har vurderet, at der er brug for en større økonomisk kraft, og det får de med SEF i baghånden. Sammen vil vi også stå markant stærkere i de store offentlige udbud, siger Anders Banke, adm. direktør i SEF A/S.

Også FiberLANs direktør ser muligheder efter salget til SEF:

- Udover de nye vækstmuligheder, så ser jeg salget som en mulighed for at videreføre de værdier og den virksomhed, som vi har bygget op gennem mange år. Samtidig har det også været afgørende for os, at begge parter har samme tilgang til kvalitet, service og kundehåndtering. Vi er begge grundige og konstruktive i forhold til vores kunder, og det vil også blive vægtet højt i fremtiden, siger Finn Hejfel.

- Vi har været med helt fra starten, da alle begyndte at tale om fiber og lysledere, og vi har altid beskæftiget os med installationer og kabling. I dag arbejder vi med den nyeste lyslederteknologi, fiberkabler og mikrokabler, og vi er leverandør til en lang række erhvervsvirksomheder, fortæller Finn Hejfel. 

Sommeren bruges til planlægning

Med overtagelsen af FiberLAN skal virksomheden nu integreres i SEF-koncernen.

- Vi vil bruge sommerperioden til at få styr på detaljerne. Det ligger dog allerede fast, at FiberLAN-brandet ikke ændres, og medarbejdere og ledelse fortsætter uændret, ligesom virksomheden bliver boende på Kærvej i Odense, forklarer Anders Banke.​

Som en del af købsaftalen indgår, at prisen for købet ikke offentliggøres.

For yderligere oplysninger:

Anders Banke
Adm. direktør i SEF A/S
M: 6155 0611

Finn Hejfel
Adm. direktør i FiberLAN A/S
M: 6310 1221

Fakta om FiberLAN A/S

 • Grundlagt i 2004 af Finn Hejfel, Finn Emiliussen og Brian Ommel Bak
 • Installerer fibernet til datakommunikation
 • Specialiserede inden for fiber og netværkskabling
 • Udvikler softwareløsning, der holder styr på installationer på forskellige lokationer
 • Beskæftiger 25+ medarbejdere
 • Læs mere på www.fiberlan.dk

Fakta om SEF A/S

 • Grundlagt i 1906
 • Har hovedkontor i Svendborg samt salgskontor i København
 • Leverer el og naturgas via SEF Energi, el-installationsydelser via SEF Teknik og fibernet via SEF Fiber
 • SEF beskæftiger ca. 90 medarbejdere
 • Læs mere på www.sef.dk​​