Sune Lerdahl fra El-Gården i Svendborg er Danmarks bedste elektrikerlærling.
Det har han bevis på, da han lørdag den 10. januar 2015 vandt DM i Skills i København indenfor sit fag.
Det er tredje gang i nyere tid, at en lærling fra El-Gården henter medalje ved DM i Skills. Jens Brandt vandt sølv ved DM i Vejle, René Møller vand bronze ved DM i Aalborg, og Sune Lerdahl topper statistikken med guld i år.

- Vi er stolte på Sunes vegne, og naturligvis har vi kaldt alle mand ind til morgenbrød mandag morgen, så vi kan fejre ham, fortæller teknisk chef Per Svendsen, som var med ved præmieoverrækkelsen i Bella Centret.

- Sune har et stort talent og fortjener sejren, og samtidig er det et skulderklap til svendene i El-Gården, som giver lærlingene både tid og plads til at udvikle deres talenter. Desuden er det en sejr for et mangeårigt godt samarbejde med Svendborg Erhvervsskole, som især sørger for at teorien er på plads, siger han.

Flot arbejde
Feltet i finalen var stærkt, men ro og vedholdenhed gennem den 20 timers opgave gjorde, at Sune både teoretisk og i den praktiske prøve nåede længst.

- Det var dejligt at se, hvordan Sune håndterede værktøjet og opgaven, og et kvarter før tidsfristen ryddede han pænt op og afleverede en flot stand, fortæller Per Svendsen.
Brian Ørum og Flemming Eilsø fra El-Gårdens ledelse var forhindret i at være med i BellaCentret, men de er naturligvis også stolte, og planen er, at DM-titlen nu skal markeres med streamere på alle bilerne.
El-Gården har pt 12 lærlinge og 20 svende.