Elektrisk dag

Hvor: SEF A/S Faaborgvej 44, 5700 Svendborg

Hvornår: 28. september 2019 Kl. 10:00-14:00

Pris: Gratis

Tilmelding: Ingen tilmelding - bare mød op.

Det bliver en både legende og lærende dag, når SEF A/S og GO2Green afslutter Svendborgs klimauge ved at invitere til Elektrisk dag den 28. september fra kl. 10 til 14. Arrangementet foregår hos SEF A/S på Faaborgvej 44 i Svendborg (Parkering ved vareindlevering – følg skiltene).

Men hvad er løsningen?

Klima og bæredygtighed er to nøgleord i tidens energidrøftelser. Hvordan kan vi forene det bæredygtige med det praktisk mulige og den gode samvittighed? Forbrugere skal mere end nogensinde tidligere være bevidste om at leve rigtigt og forbruge rigtigt, hvis vores klode skal bestå. Der er ikke nogen enkel løsning. Men sikkert er det, vi skal sætte ind med en bred indsats af såvel nye teknologier som ændrede vaner. Hvis vi skal skåne miljøet for skadelige påvirkninger er elektricitet en del af løsning – hvis altså der er tale om grøn strøm!
Elektrisk dag er et stort arrangement, hvor en lang række aktører vil stille sig til rådighed og fortæller og demonstrerer nye elektriske muligheder. På den elektriske dag kan man møde forhandlere af el-biler, el-bilentusiater, forhandlere af elcykler og elektriske haveredskaber samt robotmaskiner. Man kan også lære om hvorledes en bil lades op i garagen eller om de gode muligheder for at varme et hus op med strøm – kaldet nærvarme. Rådgivning om hvorledes vi bruger vores energi bedst, er vigtig for at skåne miljøet mest muligt.

Information og underholdning

SEF A/S og GO2Green samarbejder på den elektriske dag med biblioteket, der vil præsentere ny viden og litteratur samt vise kortfilm/klimafilm i SEF´s biograf (auditoriet): Musikskolens elever vil sikre musik og fællessang om vind og vejr. Ind imellem vil dagen blive krydret med myter og fordomme samt fup eller fakta om elektricitet, bæredygtighed og elbiler. De nysgerrige kan allerede dagen før, altså fredag den 27/9 se på el-biler ifm. arrangementet med titlen Kør rent – arrangeret af Svendborg Kommune og elbilforeningen FDEL.

Det er også for børn

Det er ikke kun for voksne mænd og kvinder, der gerne vil sparke dæk. Der vil være masser af indslag for børn. Der vil være konkurrencer om at kunne køre helt præcist på både el-løbehjul og på elcykel. Naturama stiller også op. Det samme gør elever fra den nye Scienceklasse på Tåsingeskolen sammen med deres lærer, Jens Lassen.

Vind en el-bil!

Autohuset Kronsbjerg har sponsoret en flot præmie idet der på dagen udtrækkes en heldig familie, der kan komme til at køre i el-bil i en uge. Deltagelse i konkurrencen kræver tilstedeværelse på Elektrisk dag.

Program

09:45   Gæste P-plads åbner hos SEF, Faaborgvej 44, Svendborg

10:00   Alle stande og aktiviteter åbner

10:30   Borgmester Bo Hansen åbner Elektrisk dag
Konkurrence med el-løbehjul (udenfor)
Myter og fordomme vedr. el-biler (udenfor)
Klimafilm præsenteret af biblioteket vises i SEF auditoriet (filmene vises hele dagen)

10:45   Interview med en klimafamilie ved Radio Diablo

11:00   Fællessang og koncert ved elever fra musikskolen (indenfor)

11:15    Konkurrence med el-løbehjul (udenfor)

11:30   Myter og fordomme vedr. el-biler (udenfor)

11:45   Klimadilemmaer (udenfor)

12:00  Elever fra Tåsingeskolens scienceklasse demonstrerer klimaforsøg (ved kantinen)
Rundvisning i SEF-bygningen (vi mødes ved kundecentret)

12:15   Uddrag af klimafilmen ”En ubekvem sandhed 2” + kortfilm i SEF auditoriet

12:30  Interview med en klimafamilie ved Radio Diablo

12:45  Konkurrence med el-løbehjul (udenfor)

13:00  Klimadilemmaer (udenfor)
Rundvisning i SEF-bygningen (vi mødes ved kundecentret)

13:15   Fællessang og koncert ved elever fra musikskolen (indenfor)

13:30  Myter og fordomme vedr. el-biler (udenfor)
Der trækkes en vinder i ”vind en el-bil for en uge”

14:00  Tak for i dag!